Safari Beach je moderno uređena plaža, na četvrtom kilometru Velike plaže koja gostima pruža nevjerovatnu priliku za pravi odmor uz šum mora i krik galebova.
Safari Beach nosi plavu zastavicu (Blue flag) koju dobijaju plaže izuzetne lepote i čistoće. Zato je proglašena i najlepšom plažom na Crnogorskom primorju za 2012. god. Inače plaža je dugačka oko 250 m i pogodna je za sve uzraste, porodice, mlade ili starije.
Safari Beach posjeduje sav prateći mobilijar: suncobrane, ležaljke, tuševe, toalete, svlačionice. Pored toga Safari Beach posjeduje autokamp (smješten je u neposrednoj blizini mora), mobilne kućice, sportske terene, kite surfing, igralište, svlačionice, wc/tuš, baldahini, po čemu je jedinstvena na Ulcinjskoj rivijeri.
Sa plaže pruža se impresivan pogled na pučini od jutra pa do sutona odakle se može uživati u čarobnim bojama zalaska sunca. Na plaži postoji i mogućnost bavljenja raznim vodenim sportovima, voda je kristalno čista i plave boje. postoje plićaci, a na obali je najsitniji pijesak pa je izuzetno pogodan za porodice sa malom djecom.
Kao takva Safari Beach je veoma posjećena plaža na Ulcinjskoj rivijeri.